Ημερίδα με θέμα «Πρόληψη και αποκατάσταση αθλητικών κακώσεων στο τραμπολίνο» (VIDEO)

Pin It

imerida-prolipsi-athlitikon-kakoseon

Πρωτοπορώντας όπως πάντα, ο Αίας Θερμαϊκού διοργάνωσε την πρώτη ημερίδα με θέμα «Πρόληψη και αποκατάσταση αθλητικών κακώσεων στο τραμπολίνο», το πρωί του Σαββάτου 29 Φεβρουαρίου στην Περαία.

Η παρουσίαση έγινε από την ιατρική ομάδα του γιατρού Κυριάκου Στεφανίδη που είναι και ο γιατρός του Συλλόγου και απευθυνόταν στους αθλητές, τους γονείς και τους προπονητές του Τραμπολίνο.

Η πρόεδρος του ΓΟ Αίας Θερμαϊκού Σταυρούλα Χατζηθεοδώρου είπε: «Θεωρούμε ότι η ενημέρωση αποτελεί πρόληψη και με αυτήν την πεποίθηση οργανώσαμε την ημερίδα. Είναι σημαντικό να γνωρίζουν οι αθλητές μας πως μπορούν να προλάβουν έναν τραυματισμό! Έχουμε την τύχη να συνεργαζόμαστε με έναν ιατρό ό οποίος είναι από τους λίγους που έχουν ασχοληθεί με το άθλημα του τραμπολίνο την τελευταία δεκαετία και η γνώση του είναι πολύτιμη για εμάς».

Ο ιατρός-εισηγητής Κυριάκος Στεφανίδης τόνισε μεταξύ άλλων:
«Οι αθλητικοί τραυματισμοί είναι συνήθεις στον αθλητισμό και ιδιαίτερα στον πρωταθλητισμό. Το 80% αυτών είναι απλοί ενώ το 20% μπορεί να χρειαστούν εξειδικευμένη αντιμετώπιση από την ιατρική ομάδα. Η φυσιοθεραπεία - κινησιοθεραπεία κατέχει κυρίαρχη θέση στην αποκατάσταση των αθλητικών κακώσεων. Τα προγράμματα κινησιοθεραπείας περιλαμβάνουν την ενδυνάμωση, τη βελτίωση της ευλυγισίας, της ιδιοδεκτικότητας και του συντονισμού. Η συγκεκριμένη κινησιοθεραπεία αν εφαρμοστεί προληπτικά και εξατομικευμένα στους αθλητές μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη των αθλητικών κακώσεων και στην αύξηση της αθλητικής απόδοσης».

Δείτε το σχετικό βίντεο από την ημερίδα:

Pin It

Ελάτε σ΄επαφή

Γυμναστήριο

Μιλήστε  μας

Αλληλογραφία

© www.aias-thermaikou.gr - Webmaster Αντώνης Κεραμιδάς